USD

EUR

GBP

GA

14.4°C

Çok Bulutlu

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Cumhur İttifak İBB adayı Murat Kurum: Hayali şeyler söylemeyi sevmem projelerimizle geliyoruz.

Cumhur İttifak İBB adayı Murat Kurum: Hayali şeyler söylemeyi sevmem projelerimizle geliyoruz.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum yerel seçimler öncesi önemli açıklamalarda bulunurken İstanbul için planladıkları projeleri anlattı. Kurum hedeflerinin 5 yıl içinde şehirdeki metro hattını 2 katına çıkarmak olduğunu ifade ederken aynı şekilde deniz ulaşımının da ikiye katlayacaklarını belirtti. Kurum ayrıca kentsel dönüşümle ilgili hızlı adımların atılacağını belirtirken "1 yıl içinde imar ve mülkiyetle ilgili sorunları çözeceğiz" ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı İBB adayı Kurum, 6 yeni lojistik köy kuracaklarını ve şehrin lojistiğini kuzeye kaydıracaklarını vurguladı. Kurum ayrıca Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını konusunda kendisine açtığı telefonda geçen konuşmayı da paylaştı. İşte detaylar...

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum SABAH'a özel açıklamalarda bulundu.

.ADAYLIĞIMIZI SON GÜNE KADAR BİLMİYORDUK"


Son güne kadar adaylığımızı haber almadık. Ancak aylardır teknik arkadaşlarımızla çalışıyor, projeler çiziyoruz. Hocalarımızdan fikir alıyoruz. İstanbullu hemşehrilerimizin taleplerini dinledik ve o talepler doğrultusunda olması gerekenleri aylardır çalışıyoruz. İstedik ki o manada biz de hazırlıklı olalım. Ben hayali şeyler söylemeyi sevmem. Şu an biz kafamızda İstanbul'un sorunlarını oturttuk. Söylediklerimiz, açıkladığımız projelerin hepsi altyapısı olan projeler, arka planı olan projeler. Son gün haber aldık ama son 3-4 aydır da biz bu çalışmaları yürütüyorduk.

"GEÇMİŞTEKİ İŞLERİN GİBİ SENİN BU İŞİ YAPACAĞINA İNANIYORUM"

"Sayın Cumhurbaşkanımız lansmandan 1 gün önce aradı. 'İnşallah seni İstanbul'da aday görmek istiyoruz.

Senin bu işi geçmişte yapmış olduğun işler gibi başaracağına ben yürekten inanıyorum. Tebrik ediyorum' dedi.

Tabii biz de sevindik. Çok şerefli bir iş, onurlu bir iş. İstanbul gibi aziz bir şehre hizmet edebilme imkanı, bu şehrin şehreminiliğini yapabilmek çok kıymetli, çok değerli.

'BABAMIZI DAHA MI AZ GÖRECEĞİZ'

(Ailesinin adaylığa tepkisi) Eşim yanımda değildi. Onlar da şaşırdı tabi. Onlara da haber verdiğimizde çok sevindiler. Bakan olunca mecburen Ankara'ya taşındık. Bir ayağımız burada bir ayağımız Ankara'daydı. İstanbul'u ve burada yaşamayı seviyorlar. Sevindiler ama bir taraftan tabii kafaları karıştı. 'Babamızı da az mı göreceğiz acaba?' gibisinden. Ama bu süreçte bize destek oldular sağ olsunlar. Artık çok daha büyük bir ailemiz var.

"AKŞAM ALDIĞI OYUNCAK İLE KIZIMLA OYNAYACAĞIM SÖZ VERDİM"

(Çocuklarına vakit ayırması) Kızım bugün evden çıkarken 'Baba akşam niye erken gelmiyorsun?' dedi. Geleceğim dedim. Bir oyuncak istiyordu benden. Ben de alamadım onu. Bugün annesi alacak. Oyuncağını al bu akşam birlikte oynayalım dedim. Uğur böceği diye bir karakter varmış, yeni çıkmış galiba. Onlar bizlersiz büyüdü diyebilirim. Yani babasız büyüdü biraz bilhassa küçük kızımız. Ortanca kızımız ergenlik çağını bizsiz atlattı. Ama vakit buldukça onlarla da ilgileniyorum. Hem çalışıyoruz hem beraber vakit geçiriyoruz. Böyle bir hayatımız var.

"DEPREM BÖLGESİNİN UMUDU OLMAK ZORUNDAYIZ"

6 Şubat deprem afetinin ikinci ya da üçüncü günüydü. Sayın Cumhurbaşkanımızı aradım. Ön etütlerde yaklaşık 550 bin konutun ağır hasarlı ve yıkık olacağının tespitini üç aşağı beş yukarı yapmıştık.

Sayın Cumhurbaşkanımızla da paylaştım. Hatta maliyetini de paylaştım.

Sayın Cumhurbaşkanımız da tabii her afette olduğu gibi 'Murat bunları hızlı bir şekilde yapalım. Hızlı bir şekilde vatandaşımıza bu konutları teslim edelim' diye bize talimat verdi.

Biz de tüm ekibimizle birlikte çalışmalara başladık. Zor bir süreçti çalışmalara başladık. Bir taraftan enkaz altındaki vatandaşlarımıza ulaşacaksınız. Onlara yardım edeceksiniz. Diğer taraftan da aslında yeni hayatın resmini çizeceksiniz ve onu inşa edeceksiniz. Arkadaşlarıma 'bu ülkenin, deprem bölgesinin umudu bizler olmak zorundayız. Buradaki vatandaşlarımıza yeni Malatya'yı, yeni Adıyaman'ı, yeni Gaziantep'i yeni Kahramanmaraş'ı sizler inşa edeceksiniz' dedim ve kolları sıvadık.

 
 

"DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK"

3 ayda dünyada eşi benzeri yoktur. 180 bin konutun inşasını başlattık. Yaklaşık 20 gün önce de teslimler başladı. O günkü hüznün yerini buruk da olsa sevinç aldı. İnsanların yüzünün güldüğünü görüyoruz

. Bu bizim için çok büyük mutluluk

. Bundan daha değerli bir şey yok. Yani hiçbir şeye değişmem bunu. Hamdolsun beni sokakta gördükleri zaman da, 'Sen bizim o gün yanımızdaydın. Geldin, bize destek oldun. Allah senden razı olsun' diyorlar.

"O BANA EVLADIM DİYOR O DA BİZİM BABAMIZ"

(2021'de Antalya Manavgat'taki orman yangınında SABAH ekibinin kamuoyuna duyurduğu İbrahim amca) İbrahim amcamızın felçli bir eşi var. Yangında ev de

etkilenince dışarı çıkaramamış. Sonra düşünmüş taşınmış. Demiş ki ben eşimi yalnız bırakamam. Öleceksek burada beraber ölelim. Ölümü bekliyorlar. İbrahim Amca'ya çadır,

konteyner vermek istedik. Evi yapılana kadar misafir etmek istedik. 'Gitmem ben, bu evi terk etmem' dedi.

15-20 günde evi yaptık. Kendisini taşıdık. O bana artık evladım diyor. O da bizim babamız. Her yerde bu hikayemiz var. Yani Elazığ'da baktığınızda yine

beni gördükleri zaman Elazığlılar kendi ailelerinden birini görmüş gibi hissediyorlar. Malatyalılar biliyorlar ki o en zor günde Doğanyol'da Pütürge'de, Malatya Merkez'de,

Battalgazi'de, Murat Kurum geldi bize de destek oldu, bize yardım etti diyorlar. İzmirliler aynı şekilde, 11 ilde yaşadığımız depremde hemen hemen her ilçeye gittim. Yani etkilenen her ilçeye gittim.

.

Türkiye'nin lokomotif, öncü şehri. İstanbul marka bir şehir. Hani dünyanın kalbi diyeceğimiz bir şehir. Biz de bu hassasiyetle çalışıyoruz."

.

1
YAZARLAR
Puan Durumu
Takım O G M P
1 Galatasaray 36 28 4 88
2 Fenerbahçe 36 25 6 80
3 Beşiktaş 36 23 4 78
4 Adana Demir 36 20 7 69
5 Başakşehir 36 18 10 62
6 Trabzonspor 36 17 13 57
7 Karagümrük 36 13 11 51
8 Konyaspor 36 12 9 51
9 Kayserispor 36 15 16 47
10 Kasımpaşa 36 12 17 43
11 MKE Ankaragücü 36 12 18 42
12 İstanbulspor 36 12 19 41
13 Antalyaspor 36 11 17 41
14 Sivasspor 36 11 17 41
15 Alanyaspor 36 11 17 41
16 Giresunspor 36 10 16 40
17 Ümraniyespor 36 7 20 30
18 Gaziantep FK 36 6 23 25
19 Hatayspor 36 6 25 23